Lauluvarpunen

Lauluvarpunen

Marjuska Santala Trio / Quartet

01 MArjuskaSantalaTrio as13 hp5 1

 

Marjuska Santala Trion ja Quartetin ohjelmisto koostuu omista sävellyksistä sekä huolella jokaiseen tilanteeseen valituista ja sovitetuista cover-kappaleista. Kokoonpano julkaisi vuonna 2022 toisen albuminsa "Kädet". 

Trio Marjuska Santala (laulu), Tommi Varjola (kitara) ja Keijo Hakala (basso) 

Ensialbumi "Tahtoisin" julkaistiin keväällä 2018, ja levyn myötä trio laajeni quartetiksi. Levyn on äänittänyt Note & Tones Studiossa Markus Ketola, joka soittaa raidoilla myös rumpuja ja vibrafonia. Ketolan ja Varjolan lisäksi muusikkoina ovat kontrabasisti Keijo Hakala ja yhdellä kappaleella vieraileva sähköbasisti Jan-Olof Strandberg. 
Kappaleista monet muuntautuvat joustavasti duo-versioiksin.

Omissa kappaleissa kuuluvat ammattimuusikoitten monipuoliset ulottuvuudet aina kansanmusiikista popahtavampaan tunnelmaan, jazziin ja klassiseenkin musiikkiin; lopputuloksena oma persoonallinen tapa tehdä ja kokea musiikkia, pilke silmäkulmassa.  

Marjuska Santala Quartet released their first album "Tahtoisin" on May 2018 and the second album "Kädet" (Hands) was released in 2022. Marjuska Santala (vocals & composing), Tommi Varjola (guitar, composing and arrangement) and Keijo Hakala (contrabass), Markus Ketola (drums, vibrafone).